Tvoj účet
Tvoj košík
Celkom 0 položiek
0,00 

Ako vytvoriť detský kapsulový šatník?

Kapsulový šatník už nie je len záležitosťou dospelých. Čoraz viac preniká aj do detskej módy. Ako si to predstaviť vo verzii pre najmenších? Nie je to len o konkrétnom počte kusov, ale aj o tom, kde nakupujete a ako oblečenie kombinujete. Môžete využiť naše tipy pre batoľatá, predškolákov a školákov.

Aké sú základy oblečenia?

Chcete vyskúšať moderný minimalistický koncept? Pre každé ročné obdobie by ste mali svojim deťom

  • 6 topov – vrchná časť odevu (tričko, rolák, blúza, košeľa)
  • 5 nohavíc (u dievčat časť nahrádzajú sukňe alebo šaty)
  • 1 spoločenské šaty alebo oblek
  • 2 mikiny
  • 2 svetre
  • 2 bundy
  • 7 tielok alebo body
  • 7 párov ponožiek

Jedna značka, mnoho kombinácií

Veľkosti, strihy a celkový štýl sa v jednotlivých obchodoch líšia. Skúsení minimalisti preto odporúčajú nakupovať len u jedného alebo dvoch predajcov. Len tak bude všetko dokonale sedieť vašim najmenším a možnosti stylingu budú takmer nekonečné. Takisto je lepšie kúpiť výbavu na celú sezónu naraz. Je však na vás, či sa rozhodnete pre e-shop alebo kamennú predajňu.

V každom prípade sa zamerajte na kvalitné materiály a neutrálne tóny doplnené dvoma alebo tromi výraznými farbami. Nevyhýbajte sa ani jemným vzorom. Mladším deťom môžete pomôcť s výberom, predškoláci už vedia, čo im najviac vyhovuje.

Výhody detského kapsulového šatníka

Praktickosť

Kapsulový šatník vám ušetrí veľa času. Vyhnete sa impulzívnym nákupom a nebudete mať doma hromadu oblečenia, ktoré vaše deti aj tak nevyužijú. A pranie alebo žehlenie zaberie oveľa menej času.

Pohodlie

Kvalitné základné kúsky si zamilujú aj deti. Starostlivo vybrané prírodné tkaniny sú veľmi príjemné na nosenie. Sú priedušné a veľmi pohodlné. Najobľúbenejšími materiálmi sú 100 % organická bavlna, ale k dispozícii je aj bambusová viskóza alebo ľan s prímesou ľanu.

Rozmanitosť

Najvýraznejším prvkom býva tričko, ktoré tvorí základ celého outfitu. Môžete ho doplniť elegantnou sukňou alebo športovými nohavicami a celkový štýl bude zakaždým úplne iný. Na leto väčšina minimalistov odporúča pastelové tóny alebo béžové odtiene. V zime prevláda tmavomodrá, bordová, hnedá, sivá alebo khaki farba.

Udržateľnosť

Módny priemysel extrémne znečisťuje planétu a detské oblečenie z fast fashion reťazcov tento trend len potvrdzuje. Na druhej strane, správne zvolený kapsulový šatník neškodí planéte ani jemnej detskej pokožke. Ide teda o priateľskú alternatívu, ktorá rieši niekoľko problémov naraz. V ideálnom prípade bude kombinovať kúsky od miestnych výrobcov a udržateľné materiály, napríklad s certifikátom OEKO-TEX.

Cenová dostupnosť

Naše staré mamy hovorili, že lacné je drahé. V prípade detského oblečenia to platí dvojnásobne. Možno si priplatíte za kvalitu, ale celkovo si kúpite oveľa menej kusov. Pravdepodobne aj tak ušetríte.

Mohlo by vás tiež zaujímať

Denim style pre malých aj veľkých

Denim pristane každému a deťom obzvlášť!  Vďaka vysokému obsahu bavlny je tento nestarnúci materiál vhodný aj pre najmenších. Džínsovina sa výborne kombinuje a vydrží dlho, predlho. Preto sa denim stal jedným z najobľúbenejších a najčastejšie nosených štýlov naprieč generáciami. Jeho veľkou výhodou je, že sa dá nosiť po celý rok.

Čítať viac

Čím viac retro, tým viac in!

Či už ste vyrastali v šesťdesiatych alebo deväťdesiatych rokoch, je načase oprášiť staré trendy. Ukážte svojim deťom, že štýl vašej mladosti frčí aj dnes, a kúpte im roztomilé retro oblečenie z nášho e-shopu.

Čítať viac

Detské oblečenie a doplnky na pláž

Že by si dnes nikto neobstaral slnečné okuliare bez UV filtra, to je jasné. Ale naše deti potrebujú ešte viac. Preto je tu naše detské oblečenie a doplnky na pláž.

Čítať viac

Prečo nakupovať u nás

Istota stabilnej firmy
Neustále sa hýbeme vpred
Prémiové značky

Našim cieľom je dopriať vám neobyčajný pocit z nakupovania, z tovaru, aj zo zákazníckeho servisu.

Doprava kuriérom
Rýchla expedícia
Profesionálne balenie